Як витягнути ID відео YouTube з URL

Витягнути необхідний параметр з текстового рядка URL – це дуже просте завдання. Але способів це зробити є багато – хтось використовує Regex, а комусь простіше розрізати рядок на частини, і уже звідти одержати необхідне значення. В цій публікації буде мало тексту – лише два фрагменти коду для рішення однієї задачі – одержання ID відео YouTube з текстового рядка URL.
Читати

Як завантажити скриншот на сервери сервіса imgbb.com

Скриншоти і інші зображення можна зберігати в різних місцях. Я вже розказував про те, як можна завантажити зображення на сервери Telegra.ph, але відправивши туди зображення у нас немає можливості для його видалення у випадку такої необхідності. Тому, коли потрібно мати можливість видалення скриншота – зручно використовувати сервери imgbb.com.
Читати

Як 32-бітне зображення перевести в 24-бітне програмою ZennoPoster

Інколи маючи справу з картинками є необхідність зменшити кількість кольорів які на ньому використовуються. Підходить для відправки captcha на сервіси розпізнавання, а також для збереження скриншотів, на яких не важлива повна деталізація.
Читати

Як розмістити публікацію в Telegra.ph програмою ZennoPoster

Розміщати матеріали в Telegra.ph в браузері не складно. Проте коли необхідно розмістити багато публікацій – то зручніше автоматизувати цей процес. А для автоматизації роботи в інтернеті дуже добре себе показала програма ZennoPoster. Тому це завдання я для доступу до сервісу буду використовувати API Telegra.ph, а відправляти HTTP запити буду програмою ZennoPoster.
Читати

Як одержати API ключ в Telegra.ph

Для можливості створення публікацій і розміщення їх на сервісі Telegra.ph необхідно перш за все одержати API key, який в подальшому використовувати для відправки кожного HTTP запиту. Втративши цей ключ в подальшому не получиться керувати публікацією, наприклад змінювати її чи видалити. Тому його потрібно надійно зберігати.
Читати

Як завантажити зображення на сервери сервіса Telegra.ph

Інколи приходиться ділитись скриншотами, чи розміщати картинку на якомусь сервісі. Популярні програми для створення скрішнотів вішають поряд багато реклами і через деякий час видаляють зображення. А сервіс Pinterest який я колись використовував для розміщення там своїх зображеннь також має властивість блокувати аккаунт, що призводить до втрати всіх завантажених раніше зображень. Тому як варіант – використовувати сервіс Telegra.ph
Читати

Як передавати значення у вложений проєкт ZennoPoster

Коли проєкт виростає до великих розмірів, буває важко в ньому орієнтуватись. Тому приходиться думати як приховати складність і мати можливість зосередитись саме на побудові логіки. Крім того, потрібно мати можливість швидко відтестувати частину проєкту незалежно, встановивши якісь конкретні вхідні дані. Тут і появляються проєкти в проєктах і плагіни. Плагіни мені не зайшли – не використовую, а от проєкт в проєкті – час від часу мені буває корисним.
Читати

Як відправити captcha на розпізнавання в CapMonstr2

Маючи картинку в форматі base64 і бажання дізнатись символи на цій картинці її можна розпізнати за допомогою бібліотеки Tesseract, відправити на будь-який сервіс розпізнавання, а також можна відправити на розпізнавання в програму CapMonstr2. Власне мені здається що розробники вирішили не продовжувати її розробляти, а перевести клієнтів на хмарну версію, проте, все таки мені здається що ліцензія на компьютері краще, ніж оплата за сервіс Saas.
Читати

Як перевести Bitmap в base64 в проєкті ZennoPoster

Значить про те, як зробити скриншот робочого стола я вже розказував. Але бувають випадки, коли немає необхідності зберігати зображення на диску, а наприклад зразу його потрібно відправити за допомогою HTTP запиту в Telegram. Це корисно, коли ми знаходимось далеко від ком’ютера, працює собі ZennoPoster, в якийсь момент сталась помилка, і проєкт автоматично відправляє скриншот, який ми можемо переглянути на телефоні.
Читати

Як зробити скриншот екрана програмою ZennoPoster

Робити скриншоти фрагментів робочого стола – це привична справа, особливо коли є необхідність спілкуватись з кимось і в процесі розмови хочеться показати щось, про що йде власне розмова. Зазвичай я скриншоти роблю програмою FastStone Capture, просто за багато років привик користуватись саме нею. Але інколи є необхідність робити скриншоти автоматично раз в якийсь період часу – і для цього я використовую ZennoPoster.
Читати