Як створити QR код з посиланням на сайт

Вводити якесь посилання на телефоні вручну може бути не зручно. Тому простіше сворити QR код, а потім відсканувати його з телефона. Можливо тому QR коди можна все частіше побачити в реальному житті. Навіть у різних відео їх добавляють часто, щоб спростити людям перехід на сайти, на які ссилаються автори.
Читати

Програма Navicat для роботи з MySQL і SQLite

Працюючи з базами даних можна користуватись терміналом. Проте в мене для цього недостатньо навиків. Тому приходиться використовувати програму Navicat для створення запитів і перегляду таблиць моїх баз даних. А так як користуюсь нею приблизно з 2016 року, то переходити на будь-яку іншу програму не бачу сенсу.
Читати

Де взяти API Key ChatGPT

Вирішив зберігати свої діалоги з ChatGTP у свою базу даних MySQL, щоб мати до них повний доступ в будь-який момент без SMS і реєстрації. І рішив не видумувати як автоматизувати цей процес – рішив зразу піти офіційним шляхом і одержати свій API ключ до ChatGPT, який надасть мені можливість автоматизації задуманого завдання.
Читати

Як підключити SQLite у проєкт ZennoPoster

З будь-якими текстовими і числовими даними можна працювати використовуючи текстові файли, таблиці Excel чи csv. Але, для того щоб порахувати сумму, середнє значення, чи вибрати строки які мають визначені властивості (наприклад містять цифру 1 в якомусь полі) набагато простіше працювати використовуючи базу данних. І тут є варіант використовувати MySQL чи SQLite.
Читати

Як виміряти час виконання блоків сценарія ZennoPoster

Вимірювання часу виконання важливо тоді, коли хочеться зрозуміти як пришвидшити роботу сценарія. На жаль в ZennoPoster немає вбудованих способів, які б позволили це зробити. А варіант зберігати час зараз, і потім час після виконання не завжди може відображати корректні значення.
Читати

Фільтрування рядків у різні файли

Інколи бувають завдання, коли потрібно взяти текстовий файл і розділити його на декілька враховуючи якусь умову. Коли в цьому файлі мало рядків і умова тільки одна – то звичайно це можна швидко зробити у звичайному блокноті. Складність появляється тоді, коли рядків декілька сотень тисяч, і умов яким повинен відповідати рядок також. У таких випадках мені зручно вирішувати завдання в програмі ZennoPoster.
Читати

Як одержати API ключ в Telegram

Інколи потрібно прослідкувати як виконалась робота в ZennoPoster, наприклад зафіксувати час помилки чи успішного виконання завдання. Для таких цілей зручно використовувати Telegram. Для цього там є спеціальний функціонал.
Читати

Логіка автоматичного наповнення Telegram каналів

Інколи є необхідність сформувати канал, в який регулярно будуть добавлятись матеріали. Звичайно способів організації цього процесу може бути багато. От один із прикладів, як це може працювати за допомогою програми ZennoPoster.
Читати

Swagger API для автоматизатора

З базою даних в ZennoPoster можна працювати напряму використовуючи відповідний кубік no-code. Власне можна також використовувати аналог на C# щоб було зручніше працювати з одержаними даними. Проте, коли в сценарії назбирується багато таких викликів і потрібно в якомусь місці щось змінити – то я робота перетворюється в пекло!
Читати

Навіщо потрібен ZennoPoster

У 2015 році коли я дізнався про цю програму, коли мені вперше про неї розказували мені було важко зрозуміти – навіщо мені ZennoPoster, якщо я можу написати собі програму на C#. Правда в той час я настільки погано знав C#, що ніяку нормальну програму написати собі б не зміг. Але, уже зараз у 2023 році я вважаю що більш-менш обізнаний з C#, проте відмовлятись від ZennoPoster найближчим часом не планую.
Читати