Два місяці активного ведення блога

От незамітно і пройшло майже 2 місяці з того часу, як я кожного дня сідав за чашкою кави, перебирав приблизно 2 години свої конспекти, структурував їх і викладав їх сюди на блог. Ідея в мене була така – що якщо цей матеріал цікавий мені, то мабуть він цікавий ще комусь. Але…
Читати

Я не рекомендую використовувати imgbb.com

В одній із своїх публікацій я розказував про те, що зробив маленького проєкта для програми ZennoPoster який займається у мене завантаженням картинок на сервери сервісу imgbb.com. І навіть на своєму блозі я також розміщав зображення, які розміщені на цьому сервісі. Проте, необхідно відмітити той факт що я не рекомендую використовувати цей сервіс, не дивлячись на те, що багато людей його використовують.
Читати

Свій CSharp код в ZennoPoster

Коли я починав писати свої проєкти в ZennoPoster для мене дуже страшним виглядали рекомендації написати щось на C# чи використати для рішення якийсь сніппет. Більше того, коли я зустрічав якийсь фрагмент C# коду, я все таки старався переробити його так, щоб цей самий фукнціонал працював використовуючи блоки з стрілочками.
Читати

Бан по IP не актуальний

Якщо при реєстрації домена вказати NS сервери CloudFlare, добавити його в свій аккаунт на цьому сервісі, то можна одержати декілька переваг. Одна з яких – безкоштовне використання HTTPS у вигляді “коробочного” рішення – просто добавив домен – і він вже працює на HTTPS. Також, IP сайту на сервісах провірки відображається не реальний, а IP серверів CloudFlare, що дозволяє користувачам з інших країн швидше одержувати доступ до контенту.
Читати

Автентифікація для своїх API

Розробляючи API для спілкування програми ZennoPoster з базою MySQL я використовую PHP. І для найпростіших публічних API, коли мені потрібно тільки читати дані з таблиць MySQL мені не потрібна реєстрація. Хоча в деяких випадках я все таки використовую API з ідентифікацією, щоб кожний потік чи кожний шаблон ZennoPoster працював з своїми даними. Хоча інколи потрібно ускладнити роботу.
Читати

API на основі ідентифікації

Деякий час продовжую шукати інформацію про створення типового шаблона для API, за допомогою якого я зміг би працювати з базою даних MySQL використовуючи POST і GET запити. Для цієї мети я встановив Swagger, описав декілька об’єктів. На основі цього була згенерована документація, яку я відобразив на сторінці за допомогою Swagger UI. І наступне питання з яким я зустрівся – безпека власного API.
Читати

Особливості HTTP запитів в ZennoPoster

Не рідко коли читаєш форум можна побачити теми, де потенційні клієнти хочуть автоматизувати роботу з сайтом. І коли починаєш спілкуватись, виявляється, що однією із основних вимог є використання HTTP запитів і не викоростання браузера. Такий попит звичайно накладає певні вимоги до знаннь виконавця. З цим потрібно розібратись один раз!
Читати

Як через API керувати програмою ZennoPoster

ZennoPoster – це програма для автоматизації роботи, різної роботи яка пов’язана з файлами на комп’ютері, так і роботою пов’язаною з даними в інтернеті. А що робити тоді, коли є декілька ліцензій на ZennoPoster і потрібно керувати його процесами, наприклад добавляти завдання на виконання, змінювати кількість одночасних виконаннь завданнь? Правильно! Потрібно написати шаблон, який буде виконувати цю роботу!
Читати