Два місяці активного ведення блога

От незамітно і пройшло майже 2 місяці з того часу, як я кожного дня сідав за чашкою кави, перебирав приблизно 2 години свої конспекти, структурував їх і викладав їх сюди на блог. Ідея в мене була така – що якщо цей матеріал цікавий мені, то мабуть він цікавий ще комусь. Але…

… але Google точно так не вважає. А без нього хлопець з села до успіху не дойде ніяк. Я звичайно розумію, що цей блог виглядає просто, без всяких додаткових оптимізацій, стандартна якась шаблонна тема, звичайний WordPress і звичайний текст, без додаткового оформлення. Також я розумію, що матеріал специфічний уже самим словом ZennoPoster, і з цим словом явно ніхто не шукає матеріал українською мовою…

Тому скоріш за все, треба дати шанс сервісам Google реабілітуватись. В моєму розумінні, це просто перестати мучити їх новими матеріалами. Адже хороший блог – це як гарне вино, має бути вистояним. Тобто, Google просканував блог, щось він там собі придумав, і вирішив що на сайті є такий матеріал. А тут я знову пишу публікацію – і видно це його баламутить, і йому приходиться перераховувати метрики і заново оприділятись з тим, що саме знаходиться на сайті і кому це може бути цікавим.

Можливо, і це не виключено, що я помиляюсь, і на те, як там Google бере до уваги цінність матеріалу, і як там він визначає скільки разів показувати сайт у пошуковій видачі впливає тільки оптимізація. Але в моєму випадку на те щоб придумувати як там підстроїтись під пошук часу не дуже є – тому залишиться так як є, поки руки не прийдуть написати цього блога на чистому php html css (виглядати він явно зможе так як і зараз, але завантажуватись сторінки повинні би швидше, тому що мусорних скриптів не буде і тп).

І прийшла до мене така думка – якщо для того, щоб цей Google міг правильно оприділяти цінність контенту, то мабуть власникам цієї машини треба випустити якогось свого WordPress, який би був оптимізований повністю так, щоб йому було зрозуміло що там за контент. І тоді такі як я просто могли би брати собі і просто думати тільки про матеріал… Але згадую я також ще блоги на сервісі Blogger, які мали пряме відношення до Google – і знаю, що замість того щоб гарно потрапляти в пошукову видачу – старі матеріали чомусь з тієї пошукової видачі випадають.

Також, може бути таке, що наприклад розмістив матеріал на блозі, і по логіці речей повинен був би бігати по інтернету і хвалитись цим матеріалом, роздавати посилання в соціальних мережах і форумах. І це напевне мав би бути сигнал тому Google, що автор ніби приклав максимум зусилль щоб про публікацію дізнались, а значить напевне там є якийсь цінний контент. З іншої сторони, точно такі самі дії можуть говорити про те, що автор створив публікацію і такими розсилками пробує повпливати на видачу в Google, а значить такі дії можуть сприйматись системою Google як спам.

А що по пошуку за цей час – значить в перший день, коли на блозі була тільки одна публікація – Google Search Console показував мій блог в видачі 560 разів за добу. І зараз, коли вже пройшло майже два місяці з моменту що блог ведеться регулярно, кожного дня – 13 показів у пошуковій видачі. І як ми можемо говорити тут про справедливість (курс такий є на ютубі з Майклом Сендлером)? Нема ніфіга ніякої справедливості в цьому плані – є тільки бізнес. Показувати у видачі всякі інтернет магазини, всяку фігню з вагоном реклами від Google – ось це корисний і цінний контент, тому що він приносить дохід. А простий блог без реклами і без товарів – який смисл показувати у видачі?

2 коментаря до “Два місяці активного ведення блога”

  1. Комент підтримки хлопа з сусіднього міста. У самого була ідея структурувати певні сніпети і розробки у зручну вікі. І вп для цього не самий хороший двіг, тільки якщо не захламляти його плагінами. Раджу зробити теги та сабкатегорії, не певен, що це допоможе з оптимізацією (хоча так пишуть), але для орієнтування, коли статей перевалить за сотні – допоможе. Успіхів!

  2. Дякую за підтримку!

    Я на комп’ютері прийшов до того, що використовую програму Obsidian, яка дає можливість просто зберігати матеріал в звичайних текстових файлах, є підсвітка коду, і можливість шукати по тих файлах. Як з нього розміщати це діло публічно ще не розібрався, хоча думаю що це ще більше добавить проблем і індексацією (тому що матеріали мають властивість змінюватись, а навіть зміна заголовка приведе до зміни url сторінки). А для локального ведення конспекту він мене на даний час повністю влаштовує.

    Раніше користувався Blogger, потім Joomla, і зараз WordPress, з якого також планую злізти, як тільки сформую щось своє на звичайному html, php, js, css – проте на даний час це не першочергове завдання – колись в майбутньому, якщо зірки зійдуться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *