Я не рекомендую використовувати imgbb.com

В одній із своїх публікацій я розказував про те, що зробив маленького проєкта для програми ZennoPoster який займається у мене завантаженням картинок на сервери сервісу imgbb.com. І навіть на своєму блозі я також розміщав зображення, які розміщені на цьому сервісі. Проте, необхідно відмітити той факт що я не рекомендую використовувати цей сервіс, не дивлячись на те, що багато людей його використовують.

Перше що мені не сподобалось, це те, що зображення чомусь втрачає якість при завантаженні його на сервери imgbb.com, а значить зображення не настільки чітке і красиве, як могло би бути, якщо було б завантажено в якусь папочку поряд з моїм блогом.

Друга причина в тому, що одного дня я переглядав свої попередні публікації і виявив, що деякі зображення чомусь не відображаються. Коли почав дивитись в консоль розробника браузера Google Chrome, виявилось що сервіс imgbb.com повертає помилку 503, і зображення не завантажується. І навіть коли я просто скопіював посилання на зображення і перейшов по ньому в адресному рядку браузера – побачив що мого зображення немає, а на сторінці розміщено демо зображення. В той день я залишив все без змін, і через декілька днів знову переглянув публікацію, і виявилось що зображення цього разу є і завантажилось без помилок.

Тобто, може бути так, що в якийсь відповідальний момент, коли буде необхідно подивитись зображення, яке знаходиться за посиланням із сервісу imgbb.com – самого зображення може в той момент там не бути. І не маючи копії взагалі не відомо як його подивитись. Тому, я думаю, що краще відмовитись від використання цього сервісу саме як хостингу зображеннь і використовувати його тільки тоді, коли не критично щоб зображення зберігалось довгий час.

Ще потрібно буде перевірити точно такі зображення які я завантажував на телеграф, проте мені не подобається що там немає можливості видаляти їх у випадку необхідності. Тому, напевне прийдеться щось придумати таке, щоб завантажувати зображення поряд зі своїм блогом, і таким чином мати повний доступ як до видалення, так і до перегляду зображень (є тільки одна проблема, що чим більше зображеннь хочеться зберегти, тим більше місця вони займають…).

Також колись я пробував використовувати pinterest як хостинг зображеннь, проте в якийсь момент мені заблокували аккаунт, і багато зображень перестали відображатись по посиланнях. Тому, цей варіант я навіть не розглядав на блозі, щоб не ризикувати лишній раз (адже поміняти всі зображення наприклад на блозі з одного хостингу зображеннь на інший – не дуже весела робота, якщо знаєш що можливо копій тих зображень вже немає на комп’ютері).

Ось така штука, яку замітив і вирішив написати про це, щоб може хтось як і я не ставав на ці граблі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *