Навіщо потрібен ZennoPoster

У 2015 році коли я дізнався про цю програму, коли мені вперше про неї розказували мені було важко зрозуміти – навіщо мені ZennoPoster, якщо я можу написати собі програму на C#. Правда в той час я настільки погано знав C#, що ніяку нормальну програму написати собі б не зміг. Але, уже зараз у 2023 році я вважаю що більш-менш обізнаний з C#, проте відмовлятись від ZennoPoster найближчим часом не планую.

Спочатку потрібно розуміти, що ZennoPoster по своїй суті це програма, яка просто виконує сценарії, які написані в програмі ProjectMaker у вигляді кубіків no-code, або за допомогою свого коду на C#. Її функціонал позволяє планувати в часі запуск, завершення цих сценаріїв (хлопці в спільноті називають їх шаблонами). Можна уявити собі, що я написав собі звичайну консольну програму, яка виконує якусь роботу. І коли мені потрібно наприклад щоб вона запустилась 10 разів, а потім через годину знову 10 разів, а потім через добу ще 10 разів – то мені прийдеться писати ще одну програму-менеджер, яка буде або самостійно запускати програму, або буде створювати завдання в менеджер задач Windows. А ще мені прийдеться написати ведення логів, щоб розуміти чи коректно виконалась моя програма чи ні. А ще мені прийдеться думати що робити коли в процесі виконання буде непередбачувана ситуація і програма “упаде” чи “зависне”.
Так от у випадку виконання цієї самої задачі в ZennoPoster я просто буду займатись саме написанням логіки виконання в рамках одного потоку, а все інше планування візьме на себе він, можливо додаткові налаштування я задам через відповідні налаштування. Іншими словами, це позволяє тратити набагато менше часу на вирішення задач в цілому.

Тому, якщо повернутись до запитання навіщо потрібен ZennoPoster – то в моєму розумінні він потрібен саме для того щоб економити мій час, спрощувати мені роботу по автоматизації, позволяє не думати про багато лишніх сценаріїв, які мені потрібно було б писати постійно раз у раз як тільки я сідав би за написання окремих програм.

Чи купив би я зараз ZennoPoster, маючи знання C#, які в мене є зараз – думаю однозначно купив би. Хоча, перш ніж купляти потрібно розуміти, що сама по собі програма – це тільки інструмент, яким можна автоматизувати роботу. І якщо немає ідей, які хотілось би автоматизувати – то можливо краще не купляти, а почекати пока такі ідеї появляться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *