Програма Navicat для роботи з MySQL і SQLite

Працюючи з базами даних можна користуватись терміналом. Проте в мене для цього недостатньо навиків. Тому приходиться використовувати програму Navicat для створення запитів і перегляду таблиць моїх баз даних. А так як користуюсь нею приблизно з 2016 року, то переходити на будь-яку іншу програму не бачу сенсу.

Що мені подобається в Navicat – це те, що я можу одночасно підключитись до декількох баз даних, і у випадку такої необхідності переміщати дані з таблиць однієї бази даних у іншу базу даних.
Також мені зручно користуватись візуальним способом формування запитів (не потрібно запам’ятовувати назви таблиць, назви полів, не потрібно вводити їх з клавіатури). Тому у більшості випадків коли потрібно сформувати запит я запускаю Navicat. Ці запити, які були сформовані можна зберігати, і вони появляються у файлах на компьютері, тому до будь-якого запиту потім можна повернутись і виконати його у будь-який час.

Для встановлення цієї програми я завжди перехожу на офіційний сайт, і там шукаю посилання на скачування.

https://www.navicat.com/ru/products

Колись в далекому 2016 році, коли я тільки починав працювати з базами даних, навіть записував відео, щоб розказати друзям як саме встановити Navicat і як підключитись до своєї MySQL.

Бачив на сайті розробників що існує партнерська програма. Мабуть можливо рекламувати програму з метою заробити грошенят. Проте я не дізнавався як там все влаштовано та які умови участі у ній. Рекомендую її виключно тому, що це зручний інструмент для роботи з MySQL та SQLite.

Можливо, колись все таки навчусь працювати у командному рядку, терміналі… Тоді можна буде відмовитись від використання Navicat.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *